Metai prasidėjo, metai pasibaigė. Viskas įvyko žaibo greičiu. 2016-ųjų Metraštis keliauja į archyvą.

Mėlynieji metai baigėsi. Žalieji – irgi praeity. Kokie bus 2017-ieji?


 

2016.I.8 po atostogų grįžome  į šiltą ir jaukią mokyklą.

 


 

2016.I.13 Pergalės prieš okupantus minėjimas. Ir žuvusiųjų paminėjimas. 1990-1991 metų prisiminimai. Tokio susikaupimo ir emocinės pagavos šiemet dar nebuvo! Lietuva bus laisva, kol bus kas ją gina. Keletas nuotraukų atminčiai.

 


 

2016.I.14 Rankinio varžybose berniukai užėmė II vietą, praleidę į čempionų sostą tik Pasvalio gimnazijos komandą. Deivydas-Valentinas Jaras vos ne vienas sumetė daugybę kamuolių į varžovų vartus.

 


 

2016.I.15 Olweus seminaras mokykloje su mokiniais. Detaliau žiūrėkite čia.

 


 

2016.I.16 Kvadrato varžybos Pajuodupiuose (už Rokiškio miesto į šiaurę 15 km). Iškovotos dvi prizinės vietos – mergaičių ir berniukų.

 


 

2016.I.15 Rajoninis „Dainų dainelės” etapas. Dainavo mūsų  mokyklos solistė Judita Kazėnaitė.

 


 

2016.I.27 berniukų komanda laimėjo I vietą 2015/2016 m.m. Lietuvos mokyklų žaidynių Pasvalio rajono mokyklų futbolo turnyre. Sveikiname!

 


 

2016.I.28 krepšinio varžybose – III vieta.

 


 

2016.I.29 Patriotinės dainos konkurso „Dainuoju Lietuvai” pirmasis etapas įveiktas! Į antrąjį etapą pateko vokalinis-instrumentinis mūsų mokyklos ansamblis – Brigita ir Žemyna Povilionytės, Andra Povilauskaitė, Gabrielė Kavaliauskaitė, Matas Šibilskis, Ramunė Martinaitytė, Aistė Paliulytė ir Judita Kazėnaitė. Parengė muzikos mokytoja Ramunė Maziliauskienė.

 


 

2016.II.4 mokykloje vyko šachmatų (toks karalių žaidimas, jei kartais nežinote) ir šaškių (toks ... žaidimas) čempionatas.

Šachmatų čempionu tapo Marius Kaltauskas, sidabro medalį iškovojo Matas Pelekevičius. Bronza atiteko Mantui Kaltauskui.

Šaškių čempionu tapo Žygimantas Šedleckis, vicečempionu – Arijus Čebatariūnas, trečią vietą užėmė Mindaugas Steponaitis.

Lentelės čia...

Sveikiname nugalėtojus!

 


2016.II.9 Užgavėnių šventė miestelio vidury. Devintokai kepė blynus, Kanapinis ėmėsi su Lašininiu, šokiai, žaidimai, rateliai, dainos ir laužas, didelis, kaitrus laužas... Bet Morės vis tiek gaila...

 


 

2016.II.16 Vasario Šešioliktosios minėjimas buvo trispalvis: žalias, geltonas ir raudonas. Nuotraukos čia...

 


 

 2016.II.26 rajono mokyklų berniukų komandiniame stalo teniso čempionate Deividas, Marius ir Laurynas iškovojo aukso medalius!  Štai čempionai...

 


2016.III.10 Valstybės Nepriklausomybės atgavimo dienos šventė skyrėsi nuo ankstesniųjų tuo, kad šįkart su mumis buvo Vytautas V. Landsbergis. Štai nuotraukos...

 


 

2016.III.14 mokyklų smiginio pirmenybėse mergaitės laimėjo antrąją vietą, o berniukai – antrąją. Bet taurės vis tiek iš geltono aukso. Kodėl?

 


 

2016.III.16   16 sporto mėgėjų su mokytojomis dalyvavo krepšinio arenoje „Pieno žvaigždės” krepšinio šventėje. Tritaškius gerai mėtė Laurynas Šatas.

 


 

2016.III.14-20 mūsų mokykla jau penktą kartą prisijungė prie „Vaikų linijos” inicijuotos Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ. Visose klasėse vyko užsiėmimai, kurių metu buvo aptariami pagrindiniai patyčių požymiai, formos, patyčių dalyviai bei pateikiamos glaustos rekomendacijos, kaip į patyčių situacijas turi reaguoti kiekvienas ir kaip jas spręsti. Be to, žiūrėjome ir aptarėme Vytauto V. Landsbergio filmas „Vaineta”.

 


2016.IV.12 Pasvalio kultūros namuose vyko gražus renginys „Linksmosios natos”. Keletas šventės akimirkų čia >>>


 

2016.IV.30 Mamyčių šventės nuotaika puiki. Daugybė nuotraukų čia>>>

 


 

2016.V.3 Prevencinė paskaita vyresniųjų klasių mokiniams „Prekyba žmonėmis”. Užsiėmimą vedė Panevėžio Caritas skyriaus socialinė darbuotoja Monika Murnikaitė, jai talkino Pasvalio Vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistės Žaneta Ginaitė ir Laura Kavaliauskaitė. Paskaitos lektorė pateikė išsamią ir naudingą informaciją apie prekybos žmonėmis rūšis, nusikaltėlių būdus aukoms vilioti, taip pat pagalbos paieškos būdus ir atsargumo priemones.

 

 


 

2016.VI.1 Vaikų gynimo diena. Naudingai ir smagiai praleista diena! Kaip viskas atrodė, galite pasižiūrėti papaudę kairįjį pelės klavišą virš šio žodžio: žodis.

 


 

2016.VI.3 Paskutinė mokslo metų diena sutapo su Žvaigždžių valanda. Smagu prisiminti pasiekimus, nuopelnus ir nuveiktus darbus per mokslo metus.

 


2016.VII.9 susitikimas mokinių, baigusių mūsų mokyklą prieš 30 metų. Nuostabu, kad jie visi jauni ir gražūs, lyg nebuvę tų metų praeity! Kelios nuotraukos čia>>>

 


 

2016.IX.1 Rugsėjo I-oji – mokslo ir žinių diena. Susirinkome po atostogų gražūs ir pailsėję. Keletas nuotraukų čia.

 


 

 

2016.IX.17   ––––   Kaip mes nešėme ilgiausią vėliavą Europoje. Ne šiaip sau vėliavą, o trispalvę. Jos ilgis – 1055 metrai 51 centimetras. Oho!!!

 


 

2016.IX.20 Mūsų mokyklos mokiniai dalyvavo akcijoje-susitikime su žmogum, apėjusiu Lietuvą širdies formos keliu ir aplankiusiu sunkiai sergančius vaikus. Šią išvyką organizavo naujoji direktoriaus pavaduotoja Rasa Balčiauskienė. Keletas momentų nuotraukose.

 


 

2016.IX.23 Popietė su Vienužiu. Eilės, dainos, kalbėjimas proza, paroda, tautiški apdarai, gintaro karoliai, ech, viskas buvo gražu, ir tų, kurie buvo salėje tarp paveikslų ir garsų, širdis pasiekė, ir protą pasotino... Nuotraukoms pamatyti spauskite čia.

 


2016.IX.29 Sporto diena mokykloje. O labiau parke. Ech, žmonės, ar vertinate tai, ką turite? Nesu tikras. Koks parko grožis! Žaluma. Šaltinis. Viešmuo. Akmuo. Beržai. Rudenio takeliai. Smagu buvo vaikams. O pabaigoje – dešrelių kepima ant laužo. Skanios buvo! Su agurkais ir duona. Plačiau...

 


2016.X.19 Pamokos baseine vaikams patiko labai! Jas organizavo pavaduotoja ugdymui Rasa Balčiauskienė. Štai keletas nuotraukų atminčiai, kai dar buvome jauni, gražūs ir švarūs.

 


 

2016.X.28 Pamoka naujajame Pasvalio psichinės sveikatos centre vyresnių klasių mokiniams buvo naudinga ne tik su pamokymais ir patarimais, bet ir su procedūromis. Išvyką organizavo pavaduotoja ugdymui.

 


 

2016.X.28 Pirmokų krikštynos. Ketvirtokai teikė užduotis, pirmokai rodė, ko verti. Viskam vadovavo mokytoja-metodininkė Zita Paliulienė.

 


 

2016.XI.14-15 mokykla buvo apsupta gelsvais autobusais, o jos vidus pripildytas spalvotų vaikų. Abi dienas vyko Pasvalio rajono mokyklų 4-6 klasių kvadrato varžybos. Nuotraukos čia>>>

 


 

 

2016.XI.16 laukėme insektologijos pamokos su gyvais gyviausiais gyviais, bet mokytojas iš Klaipėdos susirgo ir neatvažiavo. Gal kitą kartą?

 


 

 

2016.XI.16 Minėjome Tolerancijos dieną. Berods, A. Maceina rašė, kad tolerancija turi ribas. Jei toleruosime netoleruotina, tai būsim mulkiai. Todėl ir sakoma, kad tolerancija turi ribas. 

 


 

 

2016.XI.17 Romansų vakaras Skinsiu raudoną rožę. Kaip gražu!

 


 

 

2016.XI.18 Penktokų krikštynos.



2016.XI.29 Mokyklą aplankė keisti kariai – jų ginklai buvo kardai, kovos kirviai ir kalavijai, o apranga – šalmai, skydai, šarvai ir visa kita. Iš tiesų, tai buvo pamoka apie senovės baltų gyvenimą ir karybą. Kelios nuotraukos čia.

 


2016.XII.1 Sveikiname Gabrielę Kavaliauskaitę su naujais pasiekimais!!! Plačiau skaitykite čia>>>


2016.XII.5 Mokyklą aplankė Palangos insektariumo gyventojai. Kiek baugi, bet įdomi pamoka!

 


 

2016.XII.6 Nors pedagoginio mokytojų darbo šiame metraštyje nefiksuojame, bet šįkart paminėsiu labai svarbų įvykį: šiandien po pietų įvyko mokyklos mokytojų tarybos ir švietimo ir sporto skyriaus specialistų pokalbis-diskusija „Kaip pagerinti moksleivių mokymosi rezultatus?”.


 

2016.XII.8 Kalėdų eglės įžiebimas  mokykloje ir miestelyje. Žmonių susirinko per 200.

 


 

2016.XII.9 Nors atlikėjai buvo gerokai susikaustę, bet koncertas tėveliams visgi buvo gražus, prasmingas ir mielas.


 


2016.XII.13 Būrys pradinukų, vedamas mokytojos-metodininkės Zitos Paliulienės, išvyko į pamoką Biržų Sėlos muziejuje.


2016.XII.20-31 Kalėdinių darbelių paroda.                                                                       

pict100


2016.XII.26 Elvis Presley in our school with ROCK & ROLL in New Year.

pict0012pict0001

  Daugiau nuotraukų čia (More photos here) >>>